Вівторок, 2024-04-23, 5:24 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Грудень » 22 » ЖОВЧОГІННИЙ ЗБІР № 2
4:42 PM
ЖОВЧОГІННИЙ ЗБІР № 2
І Н С Т Р У К Ц І Я

для медичного застосування препарату

ЖОВЧОГІННИЙ ЗБІР   № 2

(Cholagogae species № 2)

 

 

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості:  подрібнена сировина: суміш неоднорідних шматочків сірувато-зеленого  кольору з вкрапленнями жовтого, оранжевого і жовтувато-бурого кольору, які проходять крізь сито з отворами діаметром 7 мм; запах  ароматний;

порошок крупний: суміш неоднорідних шматочків сірувато-зеленого кольору з вкрапленнями жовтого, оранжевого і жовтувато-бурого кольору, які проходять крізь сито з отворами діаметром 2 мм; запах  ароматний;

склад: 1 г збору містить: цмину піщаного квіток - 0,4 г, деревію трави - 0,2 г, мяти перцевої листя - 0,2 г, коріандру плодів - 0,2 г.

 

Форма випуску. Збір.

 

Фармакотерапевтична група. Жовчогінні засоби. Код АТС  А05А Х10хх.

 

Фармакологічні властивості. Компоненти збору містять флавоноїди, речовини дубильні, олію ефірну, кислоти органічні, стероїдні сполуки, полісахариди, сесквітерпени, гіркоти, ву-глеводи, каротин, олію жирну. Цей комплекс біологічно активних речовин має жовчогінну дію, сприяє виділенню жовчі із жовчного міхура в кишечник.

 

Показання для застосування. Хронічні холецистити, гепатити, дискінезії жовчовивідних шляхів за гіпокінетичним типом.

 

Спосіб застосування та дози. 4 г (2 десертні ложки) збору вміщують в емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) гарячої кип’яченої води, закривають кришкою і настоюють на киплячій водяній бані 15 хв. Охолоджують при кімнатній температурі  45 хв, проціджують, залишок віджимають до процідженого настою. Обєм настою доводять кипяченою водою до 200 мл. Дорослі приймають у теплому вигляді по 1/2 склянки 3 рази на день за 30 хв до їди. Діти, залежно від віку -  від 1 столової ложки до 1/4 склянки 3 рази на день за 30 хв до їди. Перед вживанням настій рекомендується збовтувати.

 

            2 фільтр-пакети вміщують у скляний або емальований посуд, заливають 200 мл             (1 склянка) окропу, закривають і настоюють 15 хв. Дорослі приймають у теплому вигляді по 1/2 склянки 3 рази на день за 30 хв до їди. Діти, залежно від віку -  від 1 столової ложки до 1/4 склянки 3 рази на день  за   30 хв до їди.

 

 

 

 

Тривалість курсу лікування визначається лікарем індивідуально з урахуванням характеру, ступеня тяжкості та особливостей перебігу захворювання, стабільності досягнутого терапевтичного ефекту і переносимості препарату.

 

Побічна дія. Можливі алергічні реакції при підвищеній індивідуальній чутливості до біологічно активних речовин лікарського засобу.

 

Протипоказання. Обтураційна жовтяниця або жовчокам’яна хвороба з наявністю конкрементів більше 10 мм у діаметрі.

 

Передозування.  Повідомлень щодо передозування препарату не надходило.

 

Особливості застосування. Вагітним і жінкам, які годують груддю, застосування препарату лише у випадку, коли, на думку лікаря, користь від застосування  переважає потенційний ризик для плода/дитини.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Невідома.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Приготовлений настій – у прохолодному (8-15 °С) місці не більше 2 діб.

Термін придатності - 2 роки.

 

Умови відпуску.  Без рецепта.

 

Упаковка.  Подрібнена сировина по 50 г у пачках з внутрішнім пакетом, порошок крупний по  2,0 г у фільтр-пакетах   № 20.

 

Виробник.  ЗАТ  "Ліктрави”.

 

Адреса.  Україна, 10001, м. Житомир, Київське шосе, 21.

Переглядів: 859 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz