П`ятниця, 2024-03-29, 6:35 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2015 » Квітень » 15 » Зимал
8:36 AM
Зимал

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ЗИМАЛ

(ZYMAL)

 

Склад лікарського засобу:

діюча речовина:1 таблетка містить панкреатину 250 мг (який має амілолитичну активність 10 000 ОД, протеолітичну активність 10 000 ОД, ліполітичну активність  800 ОД), пепсину 60 мг, діастази 125 мг;

допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, лактоза, гідроксипропілметилцелюлоза, тальк, магнію стеарат, повідон.

 

Лікарська форма. Таблетки, вкриті оболонкою.

Білі, овальні, двоопуклі таблетки, вкриті оболонкою, з одного боку витиснута емблема компанії-виробника.

 

Назва і місцезнаходження виробника. Ібн Хайан Фармасьютікалз, Сірійська Арабська Республіка, Хомс-Сірія, п/с 3573.

 

Фармакотерапевтична група. Засоби, що покращують травлення. Поліферментні препарати. Код АТС A09A A02.

Фармакологічні властивості. Зимал містить травні ферменти, необхідні для гідролізу та перетравлення більшості поживних речовин.

Панкреатин є екстрактом підшлункової залози ссавців. Має протеолітичну, ліполітичну та амілолітичну активність. Гідролізує жири до гліцерину та жирних кислот, розщеплює білки до пептидів, протеоз та похідних речовин, крохмаль розщеплює до декстринів та сахаридів.

Пепсин – речовина, що містить протеолітичні ферменти, які входять до складу шлункового соку тварин. Розщеплює протеїни до протеоз та пептону, гідролізує також поліпептиди, включаючи ті, які мають зв’язки, суміжні з ароматичними чи дикарбоновими L-амінокислотними залишками.

Діастаза – ензим, що каталізує гідроліз альфа-1,4-глікозидних зв’язків у таких полісахаридах, як крохмаль, глікоген або продуктах їх розщеплення та перетворює їх у цукри, що можуть засвоюватися.

У зв’язку з тим, що травні ферменти, які містить препарат, не всмоктуються, навести дані щодо його фармакокінетики неможливо.

 

Показання для застосування. Екзокринна недостатність підшлункової залози, що пов’язана із кістозним фіброзом залози, хронічним панкреатитом, станом після резекції підшлункової залози, гастректомії, непрохідністю протоки підшлункової залози або загальної жовчної протоки, стан після шунтової абдомінальної хірургії.

Диспепсія, метеоризм, гіпохлоргідрія, порушення перетравлення їжі.

 

Протипоказання. Гіперчутливість до будь-якого компонента препарату, гострий панкреатит, загострення хронічного панкреатиту, вагітність, період годування груддю, дитячий вік до 6 років.

 

Належні заходи безпеки при застосуванні.

Слід уникати прийому високих доз препарату пацієнтам із кістозним фіброзом підшлункової залози.

Панкреатин пригнічує адсорбцію фолату, тому в пацієнтів, які приймають Зимал, потрібно контролювати рівень фолієвої кислоти в організмі чи додатково застосовувати фолієву кислоту.

Препарат підвищує вплив алкоголю та інших лікарських засобів, що чинять пригнічувальну дію на ЦНС. Не слід приймати ці препарати, якщо вони не призначені лікарем, та утримуватися від вживання алкоголю.

Зимал може підвищувати чутливість очей до світла, тому для зменшення дискомфорту можна використовувати сонцезахисні окуляри.

Зимал може зменшувати потовиділення, тому слід уникати тривалого перебування у жарких місцях.

 

Особливі застереження.

Застосування у період вагітності або годування груддю. Не рекомендується застосовувати препарат в період вагітності та годування груддю.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. Зимал може спричинити сонливість, слабкість, розмитість зору, тому не рекомендується під час його застосування керувати транспортними засобами чи працювати з іншими механізмами.

Діти. Не рекомендується приймати препарат дітям віком до 6 років.

 

Спосіб застосування та дози. Застосовують внутрішньо. Таблетки слід ковтати цілими, не розжовуючи, запиваючи склянкою води.

Рекомендована доза для дорослих та дітей віком старше 12 років –  1 - 2 таблетки на добу під час або після їди, рекомендована доза для дітей віком від 6-12 років – 1 таблетка на добу під час або після їди. Дозування препарату та тривалість лікування залежить від показань та визначається лікарем.

 

Передозування. Випадки передозування не описані.

 

Побічні ефекти. Дискомфорт у шлунково-кишковому тракті, нудота, блювання, запор, діарея, букальне та перианальне подразнення, висипи на шкірі, сухість язика, сонливість. У разі прийому високих доз препарату можуть спостерігатися гіперурикемія та гіперурикозурія, у дітей із кістозним фіброзом підшлункової залози прийом високих доз може спричинити виникнення стриктур у товстому кишечнику.

Рідко – слабкість, порушення зору, підвищена чутливість очей до світла, зменшення потовиділення.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.

Антациди пригнічують стимульовану секрецію хлористоводневої кислоти, а також знижують гістамінозалежну секрецію пепсину.

Сполуки заліза зменшують активність діастази.

Препарат підвищує вплив алкоголю та інших лікарських засобів, що чинять пригнічувальну дію на ЦНС.

 

Термін придатності. 3 роки.

 

Умови зберігання. Зберігати при температурі не вище 30 °С в захищеному від світла та недоступному для дітей місці.

 

Упаковка.

По 10 таблеток у блістері, по 2 блістери в картонній пачці.

 

Категорія відпуску.

Без рецепта.

Переглядів: 633 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz