П`ятниця, 2024-05-03, 4:43 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Жовтень » 3 » Найбезглуздіші лікарські засоби
5:25 PM
Найбезглуздіші лікарські засоби

Найбезглуздіші лікарські засоби

10 місце Плацебо або пустушка. Як не дивно, але багато хто очікує того, що препарат може серйозно допомогти. Незадовго до революції в Петрограді були дуже популярні краплі барона Вревського - "від нервів". Їх навіть розсилали поштою і рекламували в журналі "Нива". Згодом з'ясувалося, що це була просто вода з Неви.

9 місце Кровопускання було одним з найпопулярніших методів лікування за всю історію медицини. Застосовувати його намагалися при абсолютно всіх недугах аж до XIX століття. Вбили при цьому народові чимало, допомогли - одиницям. Зараз кровопускання роблять тільки при еритремі - рідкісному захворюванні, при якому в організмі утворюється занадто багато червоних кров'яних тілець.

8 місце Ще один досить популярний спосіб підлікувати всі недуги - клістирами. Або клізмами. Бідних людей, які хворіли різними недугами, незалежно від причин захворювання нещадно промивали. Як не дивно, деяким допомагало.

7 місце У "Посібнику по фармакології" Г. Натнагеля і М. Россбаха (СПб., 1885, с.299) рекомендувалося випити склянку металевої ртуті для розправлення завороту кишок. Якийсь доктор Роберт Патрік заявляв, що ртуттю можна вилікувати практично всі хвороби.

6 місце: героїн - в XIX столітті люди так лікували кашель!

5 місце Опіати настоянки опіуму теж пропонувалися від кашлю і розладів кишечника.

4 місце Таблетки для втрати ваги, які продавали 40-50-і роки ХХ століття, що містили яйця глистів.

3 місце Препарування мозку або лоботомія в першій половині ХХ століття на повному серйозі застосовувалася для лікування психіатричних недуг, а тому, хто винайшов цей спосіб, в 1949 році дали Нобелівську премію.

2 місце Кока-кола була винайдена американським фармацевтом як мікстура, яка повинна була допомагати при нервових розладах, головних болях, попереджати вагітність, а вже для вагітних - для знеболення пологів.

1 місце Болезаспокійливий сироп для дітей в XIX столітті містив 65 міліграмів чистого морфію, а також хлороформ, кодеїн, героїн, опіум, гашиш. Багато дітей після лікування вмирали.

Переглядів: 598 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz