П`ятниця, 2024-05-03, 10:05 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Жовтень » 18 » Найзагадковіші захворювання людства
8:34 PM
Найзагадковіші захворювання людства

Найзагадковіші захворювання людства

Медики назвали 8 найбільш загадкових хвороб людства. Причини їх мало відомі, а результат нерідко буває фатальний.

Перше місце в цьому списку займає СНІД, який вперше був виявлений ще 31 рік тому. Хворобу викликається вірусом, будову і механізм зараженням яким добре вивчено, проте до цих пір ефективних методів лікування цього смертельного захворювання немає.

Друге місце - хвороба Альцгеймера, найбільш поширена форма деменції. Невиліковне нейродегенеративне захворювання вперше описано в 1906 році німецьким психіатром Алоїсом Альцгеймером. Точні причини розвитку хвороби до цих пір не встановлені. Але, як правило, вона виявляється у людей старше 65 років.

Третя в списку йде звичайна застуда. Її неможливо вилікувати жодним з відомих антибіотиків. Допомогти зцілити застуду може лише час та курячий бульйон.

На 4-му місці стоїть пташиний грип, а на 5-му - хвороба Піка. За клінічними симптомами вона схожа з хворобою Альцгеймера, але, на відміну від неї, хвороба Піка протікає більш злоякісно і призводить до розладу особистості. Людина з подібним діагнозом буває одержимою бажанням їсти глину, бруд, папір, клей. Причин хвороби не виявлено.

6-е місце в списку віддане шизофренії, одному з найбільш загадкових психічних розладів. А 7-е - хвороба Крейтцфельда - Якоба, відомої ще як "коров'ячий сказ". Досить рідкісна форма порушення роботи головного мозку. Імовірно, причина криється в зараженій специфічними вірусами (пріонами) яловичині. Результат майже завжди летальний.

На останньому, 8-му місці - синдром хронічної втоми. Причини і симптоми цієї недуги поки не зовсім зрозумілі. Але відомо, що ця хвороба набула найбільшого поширення у цивілізованих країнах. У групі ризику - мешканці мегаполісів, підприємці, люди з підвищеною відповідальністю при виконанні трудової діяльності (наприклад, авіадиспетчери). Захворювання СХВ отримало назву після епідемії в штаті Невада в 1984 році.

Переглядів: 669 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz