Неділя, 2024-04-28, 8:19 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2013 » Січень » 1 » ШАВЛІЇ ЛИСТЯ
10:21 PM
ШАВЛІЇ ЛИСТЯ
І Н С Т Р У К Ц І Я

для медичного застосування препарату

ШАВЛІЇ  ЛИСТЯ 

(SALVIAE  FOLIA)

 

Загальна характеристика:

міжнародна назва: Salvia officinalis;

основні фізико-хімічні властивості: подрібнена сировина: шматочки листя різної форми з домішками стебел і квіток, що проходять крізь сито з отворами діаметром 7 мм. Колір зелений, сірувато-зелений або сріблясто-білий. Запах  ароматний.  Смак гіркувато-пряний, злегка в’яжучий;

порошок крупний:  шматочки листя різної форми з домішками стебел і квіток, що проходять крізь сито з отворами діаметром 2 мм. Колір зелений, сірувато-зелений або сріблясто-білий. Запах  ароматний.  Смак гіркувато-пряний, злегка в’яжучий;

склад: шавлії листя.

 

Форма випуску.  Листя.

 

Фармакотерапевтична група.  Засоби для застосування в стоматології.

Код АТС А01А  D11.

 

Фармакологічні властивості. Листя шавлії містять олію ефірну, речовини дубильні конденсовані, кислоти тритерпенові (урсолова і олеанолова), дитерпени, речовини смолисті  і гіркі, флавоноїди, кумарин ескулетин та інші речовини. Цей комплекс біологічно активних речовин має в’яжучу, протизапальну, дезинфікуючу, відхаркувальну, гіпоглікемічну дію. Препарати із листя шавлії ущільнюють епітеліальні тканини, знижують проникність клітин-них мембран,  діють  кровоспинно за рахунок зміцнення стінок ушкоджених кровоносних судин, мають антисептичну дію, зменшують потовиділення, підвищують секреторну функцію шлунково-кишкового тракту.

 

Показання для застосування. Зовнішньо застосовують при захворюваннях ротової порожнини і верхніх дихальних шляхів (стоматити, гінгівіти, парадонтози, ларингіти, фарингіти, трахеїти).

 

Спосіб застосування та дози. 5 г (1 столову ложку) листя вміщують в емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) гарячої кип’яченої води, закривають кришкою і настоюють на киплячій водяній бані 15 хв. Охолоджують при кімнатній температурі 45 хв, проціджують, залишок віджимають до процідженого настою. Обєм настою доводять кипяченою водою до 200 мл. Зовнішньо використовують для інгаляцій та полоскань 3-4 рази на день.

            3 фільтр-пакети вміщують в скляний або емальований посуд, заливають 200 мл            (1 склянка) окропу, закривають і настоюють 15 хв. Зовнішньо використовують для інгаляцій та полоскань 3-4 рази на день.

Тривалість курсу лікування визначає лікар з урахуванням характеру, ступеня тяжкості та особливостей перебігу захворювання, стабільності досягнутого терапевтичного ефекту і переносимості препарату.

 

 

 

Побічна дія. При індивідуальній підвищеній чутливості до препарату можливий розвиток алергічних реакцій.

 

Протипоказання.  Індивідуальна чутливість до біологічно активних речовин, що містяться в лікарському засобі.

 

Передозування. Повідомлень щодо передозування препарату не надходило.

 

Особливості застосування. Перед вживанням настій рекомендується збовтувати.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Невідома.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Приготований настій – у прохолодному (8-15 оС ) місці, не більше 2 діб.

Термін придатності – 1,5 року.

 

Умови відпуску.  Без рецепта.

 

Упаковка.  Подрібнена сировина по 60 г у пачках з внутрішнім пакетом, порошок крупний по  1,5 г у фільтр-пакетах   № 20.

 

Виробник.  ЗАТ  "Ліктрави”.

 

Адреса.  Україна, 10001, м. Житомир, Київське шосе, 21.

 

Переглядів: 657 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz