Середа, 2024-05-01, 0:38 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2014 » Березень » 8 » Вітамінні весняні напої
4:07 PM
Вітамінні весняні напої

Вітамінні весняні напої

З приходом весни збільшується потреба людського організму у вітамінах та мікроелементах. Пов’язано це передусім зі збідненим на вітаміни «зимовим» харчуванням, а також зміною біоритмів у організмі з настанням весняної пори. Тому рекомендую використати натуральну сировину для поповнення резервів у вигляді напоїв.

1. Напій з шипшини

Жоден лимон не перевершить шипшину за вмістом вітаміну С. Тому відвар з неї - прекрасний засіб для профілактики весняних застуд. У цьому далекого родича троянди також багатство вітамінів К, Р і цілий ряд вітамінів групи В. Вдосталь також калію, марганцю, заліза, каротину. Заллємо літрою води 5 столових ложок потовчених ягід. Доведемо до кипіння і прокип'ятимо на повільному вогні 10 хвилин. Настоювати слід 8-10 годин, проціджуємо - і чудовий весняний напій готовий.

2. Морси з журавлини, смородини, брусниці або обліпихи

Цей корисний напій знімає втому, бадьорить, покращує настрій. Все тому, що ці ягоди містять вітаміни С, B1, В2, РР і провітамін А. Крім того, в них є також мікроелементи: калій, кальцій, фосфор, залізо. Розтерти 3 столові ложки ягід з 1 столовою ложкою цукру і розвести весняний еліксир водою.

3. Компот з кураги

Велика кількість мікро-, макроелементів та вітамінів робить її прекрасним загальнозміцнюючим засобом. Рекомендують курагу також при анемії, захворюваннях щитовидної залози, порушеннях зору, серцевій недостатності, гіпертонії та інших захворюваннях серцево -судинної системи. Такий напій налагодить роботу шлунка.

4. Кефір. Теж весняний напій

Головне достоїнство кефіру - він чудовий постачальник кальцію і фосфору, без них наші зуби знищив би карієс, а ми вічно ходили б на милицях з переламаними кінцівками. Кальцій і фосфор також виступають як «будівельники» клітин головного мозку, сприяють злагодженій роботі нервової системи і допомагають нормалізувати обмін речовин. Ці цінні елементи можуть засвоюватися лише в присутності органічних кислот, які також є в кефірі.

5. У холодний день зігріваємося какао - антидепресантом з медом

У чашку засипаємо 1 столову ложку какао. Туди ж 1 столову ложку цукрової пудри. Перемішуємо. Потім вливаємо трохи окропу і ретельно розтираємо суміш. Готуємо 200 мілілітрів чорної міцної кави. Заливаємо нею наше какао. Туди ж додаємо 1 чайну ложку меду. Також можна додати 1 чайну ложку мускатного горіха, а зверху 1 столову ложку збитих вершків. Цей напій бадьорить і піднімає настрій.

Переглядів: 1198 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz