Четвер, 2024-05-02, 2:10 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Грудень » 21 » Чи такий страшний візит до стоматолога?
7:40 PM
Чи такий страшний візит до стоматолога?
Чи такий страшний візит до стоматолога?

Існує думка, що візит до стоматолога - неприємна процедура, що не приносить жодних позитивних емоцій. Незрозуміло чому, але багато людей бояться відвідин зубних кабінетів, як вогню. Однак варто пам'ятати про те, що сучасні технології та апаратура не заподіюють пацієнту ніякого болю.

Тим не менше, якщо ви ставитеся до тієї категорії людей, які ретельно стежать за своїм здоров'ям, подумайте про те, щоб ходити на прийом до одного і того ж фахівця. Справа тут не тільки в довірі і власний комфорт. Кожен лікар заводить пацієнтові окрему медичну карту, в якій вказана вся історія хвороби.
Отже, якщо карта у вас вже є, то ваш лікуючий лікар-стоматолог ознайомиться з нею при першому ж огляді. Якщо ж такого документа на вас ще не заводили, то це справа поправима. Медичну карту заведуть знову-таки на першому прийомі.

Якщо ви йдете до стоматолога добровільно, а не тільки через те, що вас мучить нестерпний зубний біль, то такий огляд буде носити профілактичний характер. По-хорошому, такі огляди повинні бути регулярними - стоматологи рекомендують відвідувати фахівців не рідше, ніж один раз на півроку. Це допоможе запобігти поширенню і розвитку багатьох захворювань зубів і порожнини рота.

Кожен огляд у стоматолога завершується повною чисткою ротової порожнини. Проводять ці процедури сам лікар або стоматологічний гігієніст. Спеціальними інструментами лікар почистить ясна, видалить зубний наліт і зубний камінь. Це позбавить вас від небезпеки заробити карієс або неприємний запах з рота. При необхідності стоматолог відполірує зуби спеціальним лаком, а також почистить їх зубною ниткою.
Важливість регулярного відвідування стоматолога в тому, що це допоможе запобігти розвитку захворювань порожнини рота - проблему набагато простіше вирішити тоді, коли вона тільки-тільки з'являється, ніж у тому випадку, коли хвороба вже запущена і прогресує.
При необхідності більш повного обстеження щелепи вам призначать рентген, ця процедура зможе виявити проблеми, які при первинному огляді можна й не помітити. Це може бути пошкодження щелепи, виявлення зубів, які ще не прорізалися, нариву, кісти або пухлини. Не варто переживати про можливе опромінення - сучасні стоматологічні клініки оснащені новою апаратурою, яка виділяє радіацію не більше, ніж будь-яка побутова техніка. Проте вагітним жінкам варто все-таки відмовитися від рентгена, ця процедура може проводитися тільки в разі крайньої необхідності.

Є такий тип рентгена, як панорамний знімок. Він передбачає повний вид обох щелеп, все на одному знімку. Цей вид обстеження допоможе визначити, чи правильно у вас розташовані зуби, а також форму прикусу. Таким чином, ви могли переконатися, що боятися йти до стоматолога не потрібно. І чим регулярніше ви будете відвідувати цього фахівця в галузі медицини, тим приємніше буде проходити сам прийом та огляд. Крім того, ви завжди буде в курсі того, наскільки здорові ваші зуби і ясна, а при необхідності зможете задати будь-яке питання, яке вас цікавить.
Переглядів: 822 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz