Неділя, 2024-04-28, 1:02 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Листопад » 19 » Як знизити ризик розвитку доброякісної гіперплазії передміхурової залози
7:24 PM
Як знизити ризик розвитку доброякісної гіперплазії передміхурової залози

Як знизити ризик розвитку доброякісної гіперплазії передміхурової залози

Група вашингтонських вчених прийшла до висновку, що рівень тестостерону і естрадіолу в сироватці крові, так само як і співвідношення тестостерону з 17-бета-діолглюкуронідом, може впливати на ризик розвитку доброякісної гіперплазії передміхурової залози.

Керівник групи доктор Алан Кристал і його колеги використовували коефіцієнт тестостерону в цілях аналізу процесу вироблення дигідротестостерону (ДГТ) - найбільш активної форми тестостерону в клітинах простати.

«Навіть при нормальній швидкості переробки тестостерону в дигідротестостерон (ДГТ) прискорена конверсія тестостерону в дигідротестостерон може свідчити про наявність у пацієнта підвищеного ризику розвитку гіперплазії передміхурової залози», - повідомив А. Кристал.

У дослідженні брали участь 1416 пацієнтів, у половини з яких була доброякісна гіперплазія передміхурової залози, а у другої половини захворювання було відсутнє.

Після внесення всіх необхідних коригувань вченими було встановлено, що пацієнти з більш високим рівнем тестостерону в порівнянні з тими, що мали більш низький рівень характеризувалися меншим ризиком розвитку гіперплазії передміхурової залози (відносний ризик 0,64). Аналогічний відносний ризик у випадку з естрадіолом становив 0,43 і, нарешті, в разі співвідношення тестостерону з 17-бета-діолглюкуронідом він знаходився на позначці 0,64.

«Нам практично нічого не відомо про фактори, що впливають на перетворення тестостерону в дигідротестостерон, - говорить А. Кристал. - На активність ферменту, який відповідає за конверсію, - 5-альфа редуктази по всій імовірності, впливають певні генетичні фактори або фактори зовнішнього середовища.

Висновок дослідження може базуватися на тому, що запобігання розвитку гіперплазії передміхурової залози може досягатися за допомогою зміни способу життя, у разі якщо нам вдасться краще зрозуміти, що все ж головним чином впливає на обіг тестостерону в дигідротестостерон ».

Переглядів: 721 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz