Четвер, 2024-05-02, 7:56 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Грудень » 2 » Хто такий ендокринолог і в яких випадках слід до нього звертатися?
6:32 PM
Хто такий ендокринолог і в яких випадках слід до нього звертатися?
Хто такий ендокринолог і в яких випадках слід до нього звертатися?

Ендокринолог - це медик, який отримав спеціальну підготовку в сфері діагностики та лікування захворювань ендокринної системи організму. Таким чином, до компетенції лікаря-ендокринолога відносяться всі питання, що пов'язані з профілактикою і лікуванням ендокринних захворювань і розладів ендокринної системи, а також їх діагностика. Звичайно, правильність проведення діагностики та зроблених на підставі її результатів висновків (постановка діагнозу) багато в чому залежить від рівня кваліфікації лікаря і його досвіду. 

Отже, до ендокринолога слід звертатися, якщо вас турбують такі органи, як щитоподібна залоза, підшлункова залоза, надниркові, гіпофіз, шишкоподібне тіло, селезінка.
Ендокринолог займається такими захворюваннями, як цукровий діабет, синдром тиреотоксикозу, синдром гіпотиреозу, ожиріння, синдром гіперпролактинемії, нецукровий діабет, синдром гіперкальціємії, гіпопаратиреоз та інші гормональні порушення. Крім того, саме ендокринолог здатен вилікувати дуже поширений стан організму, відомий як порушення обміну речовин.

Для підшлункової залози найбільш характерний цукровий діабет - одне з найпоширеніших ендокринологічних захворювань, до того ж складно піддається лікуванню. Крім відносної або абсолютної інсулінової недостатності для цукрового діабету характерні численні ускладнення, пов'язані з великими і дрібними судинами (переважно артеріями нижніх кінцівок) і патологічними змінами, які відбуваються в тканинах різних органів.
Найпоширеніші захворювання щитовидної залози - тиреотоксикоз (або токсичний дифузний зоб - підвищена вироблення тиреотропного гормонів) і гіпотиреоз, для якого характерний низький рівень тиреотропного гормонів у сироватці крові.
Дуже часто неправильне функціонування і вироблення гормонів щитовидної залози сприяє розвитку такого захворювання, як ожиріння, хоча в цьому процесі задіяно безліч органів і систем організму. Лікування ожиріння вимагає тривалого часу і являє собою велику складність не тільки для лікаря, але також і для пацієнта. 
Останнім часом велике поширення одержали захворювання, пов'язані з порушеннями метаболізму кальцію в організмі (як відомо, більшість обмінних процесів людини побудовано саме на обміні кальцію). Кальціємія - обмін кальцію може мати два відхилення - у бік збільшення і в бік зменшення. При гіперкальціємії рівень кальцію зростає, а при гіпокальціємії (гіпопаратиреоз) - знижується.

Отже, якщо у вас різко знизилася або зросла вага, є сухість у роті, сонливість, стомлюваність, загальна слабкість і зниження працездатності, посилено росте волосся в нетипових місцях, надмірно суха шкіра і слизові або підвищена пітливість, ви погано переносите голод чи погано спите, не витрачайте даремно час - звертайтеся до ендокринолога.
Переглядів: 8563 | Додав: GAL | Рейтинг: 3.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz