Четвер, 2024-04-25, 9:47 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Грудень » 20 » Хто такий ЛОР?
11:16 PM
Хто такий ЛОР?
Хто такий ЛОР?
Лікар ЛОР - це фахівець, який займається з'ясуванням причин, діагностуванням, лікуванням і профілактикою хвороб носа, горла та вуха. Найчастішою причиною звернення до лікаря є захворювання верхніх дихальних шляхів. Лікарі будь-якої спеціальності можуть визначити ГРЗ, але найефективніші методи лікування відомі тільки ЛОР-лікарю.

Отоларинголог займається вивченням і лікуванням таких органів:
 - Вуха - один з десяти жителів планети страждає від втрати слуху. В отоларингології існує спеціальна галузь, що вивчає хвороби вух. Крім того, лікар - ЛОР допоможе вилікувати вроджені відхилення в розвитку внутрішнього і зовнішнього вуха.
 - Гортань - найпоширенішими хворобами гортані є проблеми з голосом, процесом ковтання.
 - Ніс - щорічно у всьому світі страждає близько 35 млн. чоловік від хронічного синуситу. Крім звичних простудних захворювань, отоларинголог займається лікуванням і профілактикою проблем нюху і алергічних реакцій.
 - Шия і голова - в цій частині організму концентруються важливі нерви, контролюючі слух, нюх, зір. ЛОР-лікар вивчає лицьові травми, інфекційні хвороби, пухлини, а також вроджені вади розвитку обличчя. Відновлювальна та пластична хірургія не може обійтися без обов'язкової консультації отоларинголога.
Основними симптомами, з якими звертаються до отоларинголога, є: підвищення температури тіла, головний біль, тиск в порожнині носа, припухлість шкіри в зоні щік і повік, відсутність нюху, виділення з носа, біль у горлі, збільшення лімфатичних вузлів. Якщо у пацієнта є відразу декілька з цих симптомів, то мова йде про запущене застудне захворювання. Лікування в цьому випадку краще проводити в стаціонарі, а якщо такої можливості немає, то амбулаторне лікування відбувається під суворим наглядом отоларинголога. Ще одним приводом звернутися до лікаря, можна назвати носові кровотечі та зміну голосу.

На прийомі ЛОР-лікар найчастіше стикається з такими захворюваннями носа, горла і вуха:
 - Захворювання слухової труби і середнього вуха - тимпаніт, євстахіїт, отит;
 - Захворювання порожнини носа - гайморит, риніт, полісинусит;
 - Захворювання гортані і глотки - ангіна, ларингіт, фарингіт, тонзиліт;
 - Сторонні тіла в гортані і глотці;
 - Травми ЛОР-органів.

У зв'язку з тим, що вухо, горло і ніс є єдиною нерозривною системою, то невилікувана хвороба одного органу може спричинити за собою ускладнення на іншому. Наприклад, застуда і нежить може ускладнитися запаленням верхньощелепної пазухи, тобто гайморитом. Навіть якщо вам простий нежить здається нешкідливим, займатися самолікуванням ні в якому разі не можна, важливо щоб кваліфікований ЛОР контролював процес і при необхідності коригував лікування. Якщо не виконати цю умову, то уникнути наслідків буде дуже складно. Крім того, захворювання ЛОР-органів дуже часто пов'язані з порушеннями внутрішніх органів. Найвідомішим прикладом є хронічний ларингіт, який розвивається на тлі захворювань шлунка. Ви можете не помітити ті чи інші відхилення, а досвідчений фахівець обов'язково призначить додаткові дослідження.
Неймовірно важливо правильне функціонування ЛОР-органів в організмі кожної людини. Саме вуха, ніс і горло першими реагують на алергени, бактерії і віруси, які прагнуть потрапити в організм людини. Завдяки аденоїдам і миндаликам правильно функціонує імунний бар'єр людського організму. Здоровий ніс забезпечує хорошу прохідність повітря і насичення всіх тканин організму киснем.
Переглядів: 4283 | Додав: GAL | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz