Четвер, 2024-05-02, 9:10 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Грудень » 1 » Лікар-терапевт
10:00 PM
Лікар-терапевт
Лікар-терапевт

Терапія - напевно, сама древня з медичних спеціалізацій. Через нестачу знань спочатку не було професіоналів в хірургії, урології, кардіології. Всі проблеми намагався вирішити лікар, як зараз кажуть, загальної практики. Правда і методи лікування були на сучасний погляд дивними.

На сьогоднішній день терапевт - це лікар, що володіє знаннями у всіх медичних напрямках. Він першим приймає пацієнтів і на основі досліджень «сортує» їх по фахівцям. Звичайно, терапевт не володіє глибокими знаннями у всіх медичних напрямках, але його кваліфікації вистачає на те, щоб правильно визначити, в якому напрямку проводити діагностику, виявити причини захворювання людини, скласти уявлення про подальше лікування і направити до потрібного фахівця. Крім цього, терапевт є вузьким спеціалістом з захворювань внутрішніх органів черевної та грудної порожнини. І в даному випадку від якості проведеної діагностики, правильно поставленого діагнозу і обраного методу лікування, залежить не тільки здоров'я, але й життя пацієнта. Терапевт діагностує та лікує захворювання серцево-судинної системи (кардіолог), дихальної системи (пульмонолог), травної системи (гастроентеролог), систему обміну речовин (ендокринолог).

Крім того, захворювання якого-небудь одного органу часто пов'язані із захворюваннями нервової системи, опорно-рухового апарату. Терапевт завжди має на увазі, що окрема хвороба може бути викликана більш серйозною патологією, проявляє пильність і обережність при діагностиці, що допомагає вчасно виявити порушення в роботі організму. Тому досвідчений лікар, окрім звичайних, рутинних аналізів, може призначити проведення УЗД, рентгеноскопії, гастроскопії та інші дослідження.
Терапевт виконує загальну направляючу функцію в разі, якщо пацієнт проходить лікування у декількох вузьких фахівців. Завдяки кваліфікованому лікареві при цьому знижується ризик прийому несумісних препаратів, призначених різними фахівцями, та й саме лікування проходить більш ефективно.

Найбільш часто до терапевтів звертаються пацієнти страждають від таких захворювань:
*Гострі респіраторні захворювання, в т.ч. грип, ангіни, ГРВІ
*Захворювання дихальних шляхів: бронхіти, пневмонія, плеврити, астма і т.д.
*Проблеми в області шлунково - кишкового тракту: гастрити, виразкова хвороба, холецестити, панкреатит.
*Хвороби серцево-судинної системи: гіпертонії, гіпотоміі, ішемічна хвороба, серцева недостатність і т.д.
*Захворювання сечостатевої системи: цистити, пієлонефрити, сечокам'яна хвороба та інше.
*Захворювання суглобів
*Захворювання крові.
Лікар терапевт, у якого пацієнт спостерігається протягом кількох років знає всі особливості реакцій його організму, може прогнозувати перебіг хвороби, визначити першопричину захворювання. Тому кваліфікований терапевт цінується на вагу золота як пацієнтами, так і роботодавцями.
Переглядів: 1891 | Додав: GAL | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz