Четвер, 2024-05-02, 10:21 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Листопад » 13 » Плакати дуже корисно для організму
10:01 PM
Плакати дуже корисно для організму

Плакати дуже корисно для організму

Як відомо, сміятися корисно, а сльозами справі не допоможеш. На думку вчених, від сміху підвищується імунітет, а від плачу зміцнюється здоров'я. У Великобританії та Сполучених Штатах проведені масштабні дослідження з вивчення плачу і сліз.

Вчені відразу двох університетів - штату Міннесота і британського Ланкастера - зайнялися вивченням процесу плачу і його наслідків для організму. За результатами роботи стало ясно, що плакати не менш корисно, ніж сміятися. Значення має тільки коли і наскільки багато плакати.

Фахівці Міннесотського Університету (University of Minnesota) акцентували увагу на фізіологічному впливі плачу і виявили значне поліпшення самопочуття у 88,8% людей, які проплакали нетривалий час. Причина в тому, що людина буквально звільняється від стресу, який викликав сльози: організм зі сльозами виділяє речовини, при накопиченні яких може наступити серцевий напад. Крім цього, процес плачу супроводжується глибоким диханням, завдяки чому знижується рівень кортизолу - гормону стресу.

На думку професора Уілліама Фрея (William Frey), що спостерігав за учасниками експерименту, які плакали, плач має масу переваг. Сльози можуть бути різні - емоційні та фізичні. Причиною перших є стресові стани, за хімічним складом вони не схожі на сльози «фізичні», які утворюються при больових відчуттях. Завдяки емоційним сльозам, відбувається регулювання артеріального тиску, і судини захищаються від засмічення.

Переглядів: 633 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz