Неділя, 2024-05-05, 11:24 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Листопад » 17 » Популярні засоби для сердечників втратили свою ефективність
9:23 PM
Популярні засоби для сердечників втратили свою ефективність

Популярні засоби для сердечників втратили свою ефективність

Global Look Press

Вже більше 40 років бета-блокатори допомагають кардіологам. Однак останні дослідження говорять про те, що кошти перестали працювати. Як пише New Scientist, перші бета-блокатори з'явилися на ринку в 1964 році для лікування стенокардії.

Зараз їх виписують майже всім пацієнтам з високим тиском і хворобами серця. Але, як говориться у звіті, виданому в журналі The Journal of the American Medical Association, кошти не збільшують тривалість життя пацієнтів. Дослідження сфокусувалося на житті близько 45000 сердечників. За період більше 3,5 років бета-блокатори не змогли знизити ризик серцевих нападів і смертей, викликаних нападами або інсультами. До речі, схоже припущення, присвячене статистиці смертності, з'явилося і в журналі Journal of the American Geriatrics Society.

Бета-блокатори впливають на рецептори на поверхні клітин. Ці рецептори являють собою молекулярні перемикачі. Коли до них чіпляється певна молекула, вони змінюють форму і посилають клітині команду. Бета-блокатори впливають на бета-рецептори, що відповідають за адреналін і норадреналін.

У людини два типи таких рецепторів - бета-1 (в основному присутня в серці) і бета-2 (тобто в гладких м'язах судин). Якщо адреналін і норадреналін прикріплюються до рецепторів бета-2, мускулатура розслаблюється, особливо в дихальних шляхах. Тому активатори бета-2 застосовуються при лікуванні астми.

Бета-блокатори з'єднуються з обома рецепторами, але не провокують активацію клітинної відповіді. У підсумку блокується адреналін і норадреналін, сповільнюється ритм серцебиття і знижується тиск. По ідеї, це повинно зняти навантаження з серця і запобігти серцевому нападу. На практиці система не працює.

У порівнянні з бета-блокаторами реперфузія (процедура розблокування артерії) значно ефективніша (частота виникнення аномального ритму сильно знижувалася). Плюс, за словами лікарів, антикоагулянти, статини та антигіпертензивні засоби кардинальним чином просунули вперед терапію.

Переглядів: 634 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz