Четвер, 2024-05-02, 2:15 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Грудень » 22 » Поради лікаря швидкої допомоги
8:41 PM
Поради лікаря швидкої допомоги
Поради лікаря швидкої допомоги

Перша допомога при зупинці серця (реанімація)

1. Постраждалого укладають горілиць на будь рівне тверде покриття (при м'якому покритті ефективність непрямого масажу серця не досягається). Під плечі підкладають валик, що забезпечує закидання голови і запобігає западання язика, яке перешкоджає проведенню штучного дихання.

2. Той хто надає допомогу стає зліва від потерпілого, руки кладе одна на іншу на нижню третину грудної клітки і ритмічно натискає на неї (одне натискання в 2 секунду), при цьому серце постраждалого стискається між грудною кліткою і хребтом, а кров з порожнин серця виштовхується в кровоносні судини . Масажні рухи повинні бути досить енергійними, але не грубими.

3. Масаж серця проводиться одночасно з штучним диханням. Приступаючи до штучного дихання, очищають (за допомогою марлі, хустки і т. д.) порожнини рота і носа потерпілого від крові, слизу, сторонніх тіл або рідини, видаляють знімні зубні протези.

4. Затиснувши потерпілому ніс, щільно притискають свій рот до його відкритого рота й після глибокого вдиху роблять сильний видих у рот потерпілого. Можна провести штучне дихання іншим способом: затиснувши рот потерпілому, вдувати повітря через ніс. Про ефективність штучного дихання свідчить поява у потерпілого дихальних рухів грудної клітки в такт з вдуванням повітря.
Штучне дихання можна робити через хустку або кілька шарів марлі.

5. Якщо близько потерпілого знаходиться одна людина, він виробляє штучне дихання і масаж в наступному порядку: два три вдування через рот або ніс, шість-вісім натискань на грудну клітку. Якщо близько потерпілого перебувають двоє, то один викликає швидку допомогу, а інший виробляє штучне дихання і непрямий масаж серця. Потім один робить непрямий масаж серця, другий - штучне дихання в наступному ритмі: одне вдування повітря - п'ять масажних рухів.

6. Масажні рухи і штучне дихання вимагають фізичної сили і витривалості, тому особам, які надають допомогу, кожні 5-7 хв. слід мінятися місцями.

7. При наявності близько потерпілого трьох осіб найбільш витривалі приступають до штучного дихання і непрямого масажу серця, а третій викликає швидку і вживає заходів до доставки потерпілого в лікувальну установу.
Заходи щодо непрямого масажу серця і штучного дихання не повинні перериватися протягом всього шляху в лікарню.
Переглядів: 730 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz