Четвер, 2024-05-02, 11:41 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Грудень » 27 » Салмодил
6:46 PM
Салмодил

Інструкція

для медичного застосування препарату

Салмодил

(SALMODIL)

 

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозорий сироп рожевого кольору з приємним запахом;

склад: 5 мл сиропу містять сальбутамолу (у вигляді  сальбутамолу сульфату) 2 мг, бромгексину гідрохлориду 4 мг;

допоміжні речовини: натрію цитрат, кислоти лимонної моногідрат, аспартам, натрію бензоат,  пропіленгліколь, добавка вишні смакова, кармозин (Е 122), ментол, гідроксипропілметилцелюлоза Е4 М, вода очищена.

 

Форма випуску. Сироп для перорального застосування.

 

Фармакотерапевтична група. Протиастматичні засоби. Адренергічні засоби для системного застосування. Сальбутамол, комбінації. Код АТС R03C C52.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Салмодил є комбінацією, що містить компонент з відхаркувальною дією (бромгексин) та компонент з бронхолітичним (сальбутамол) ефектом.

Сальбутамол є синтетичним симпатоміметичним аміном. Сальбутамол стимулює бета-адреноергічні рецептори та має незначний або не має жодного впливу на альфа-адренергічні рецептори. Має спорідненість з бета-адренергічними рецепторами, стимулює циклічні аденозин-3’, 5’-монофосфати (АМФ) шляхом активізації ферменту аденілциклази. Циклічний АМФ є зв’язуючою ланкою багатьох клітинних реакцій. Сальбутамол має більший стимулювальний вплив на бета-рецептори бронхіальних, маткових та судинних гладких м’язів (бета-2 рецептори), аніж на бета-рецептори серця (бета1-рецептори).

Бромгексин є муколітичним агентом, що використовується при лікуванні порушень дихання, пов’язаних із в’язкістю слизу чи його надмірною кількістю.

Фармакокінетика. Фармакокінетика препарату не вивчена.

 

Показання для застосування. Запобігання і купірування бронхоспазму при бронхіальній астмі. Оборотна обструкція дихальних шляхів при хронічному бронхіті.

 

Спосіб застосування та дози. Дітям віком від 7 років призначають по 2,5 - 5 мл 3 - 4 рази на день.

Дорослим призначають по 5 - 10 мл 3 - 4 рази на день. Відмірювання проводиться за допомогою мірного ковпачка з градуюванням. 1 градуювання відповідає 2,5 мл сиропу.

 

Побічна дія. Посилене серцебиття та пульс, біль у ділянці серця, знервованість, тремор у деяких пацієнтів. В окремих випадках можуть спостерігатися такі порушення з боку шлунково-кишкового тракту як нудота, блювання.

Побічна дія швидко минає після відміни препарату.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до одного з компонентів препарату; гіпертиреоз, тяжкі серцево-судинні захворювання, виразка шлунка. Вагітність і лактація. Дитячий вік до 7 років.

 

Передозування.

Симптоми: нудота, блювання.

Лікування: промивання шлунка. Терапія симптоматична.

 

Особливості застосування. З обережністю призначають пацієнтам, хворим на цукровий діабет, при глаукомі, хворим з пептичною виразкою.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні Салмодилу з похідними ксантину, глюкокортикоїдами, діуретиками може посилитися гіпокаліємія.

Не призначати пацієнтам перед застосовуванням наркозу.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, захищеному від сітла місці при  температурі не вище 25°С. Термін придатності – 2 роки.

 

Умови відпуску. Без рецепта.

 

Упаковка. По 100 мл у флаконах; по 1 флакону з мірним ковпачком у картонній коробці.

 

Виробник. ФДС Лімітед.

 

Адреса. Б-8, М.І.Д.С.Індастріал Естейт, Велуй, Округ Аурангабад, 431136, Індія.

 

Переглядів: 709 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz