Четвер, 2024-03-28, 11:11 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2014 » Жовтень » 28 » Таміпул
9:46 PM
Таміпул

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ТАМІПУЛ

 

Склад лікарського засобу:

1 капсула  містить парацетамолу 325 мг, ібупрофену 200 мг, кофеїну 30 мг;

допоміжні речовини: тальк очищений,  кремнію діоксид колоїдний безводний, натрію лаурилсульфат.

Лікарська форма. Капсули.

Тверді желатинові капсули темно-синього або блакитного кольору, що містять білий порошок.

 

Назва і місцезнаходження виробника.

Bioveeta Laboratories Pvt. Ltd.

Біовіта Лабораторіз Пвт. Лтд.

B705, Vardhaman vatika, G. B. Road, Manpada, Thane (W), Індія.

 

Фармакотерапевтична група. Нестероїдні протизапальні та протиревматичні засоби. Парацетамол, комбінації без психолептиків. Код АТС N02B E51.

 

Фармакологічні властивості.

Комбінований лікарський засіб, дія якого зумовлена компонентами, що входять до його складу. Препарат чинить протизапальну, аналгезуючу (знеболювальну), жарознижувальну дію. Пригнічує синтез простагландинів. Ослаблює біль у суглобах у спокої і при русі, зменшує вранішню скутість та припухлість суглобів, сприяє збільшенню об'єму рухів.

Кофеїн підсилює аналгезуючу дію ібупрофену та парацетамолу, підвищує працездатність, зменшує втому і сонливість.

 

Показання для застосування.

Больовий синдром різної інтенсивності:

– дисменорея та менструальні болі;

– головний біль;

– невралгія;

– міалгія;

– артралгія;

– зубний біль.

Підвищення температури (гарячка при грипі та застудних захворюваннях).

У складі комплексного лікування післяопераційного болю, послаблення симптомів ревматоїдного артриту та остеоартриту.

 

Протипоказання. Ерозивно-виразкові ураження шлунково-кишкового тракту у фазі загострення, виражені порушення функції печінки, хвороби органів кровотворення, дефіцит ферменту глюкозо-6-фосфатдегідрогенази, вагітність, період годування груддю, підвищена чутливість до компонентів препарату. Дитячий вік до 12 років.

Препарат не рекомендується застосовувати пацієнтам, у яких відмічена підвищена збудливість, безсоння, вираженим підвищенням артеріального тиску, хворих на атеросклероз, органічні захворювання серцево-судинної системи та глаукому.

 

Належні заходи безпеки при застосуванні.

Слід з особливою обережністю призначати пацієнтам:

- з хронічними захворюваннями кишково-шлункового тракту;

- з хронічними захворюваннями нирок та печінки;

- з бронхоспазмом (наприклад, бронхіальною астмою), носовими поліпами, пацієнтам з ангіоневротичним набряком та анафілактоїдними реакціями в анамнезі.

В одній капсулі цього препарату міститься приблизно така ж доза кофеїну, як і в чашці кави. При застосуванні ТаміпулуТМ необхідно обмежити прийом ліків, їжі та напоїв, що містять кофеїн, оскільки велика кількість кофеїну може спричинити нервозність, дратівливість, безсоння, іноді – прискорене серцебиття.

 

Особливі застереження.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботи з іншими механізмами. Не впливає.

 

Спосіб застосування та дози.

Дорослим та підліткам віком від 16 років приймати 1-2 капсули кожні 4-6 годин залежно від інтенсивності больового синдрому та рекомендації лікаря. Добова доза має не перевищувати 6 капсул. Дітям від 12 до 16 років: по 1 капсулі 1-2 рази на день. Капсулу слід приймати, не розжовуючи, запивати достатньою кількістю рідини (склянка води). Зазвичай тривалість лікування становить 3-7 днів. Якщо протягом цього часу не відбувається покращення, слід переглянути лікування.

 

Передозування.

Симптоми. Нудота, пригнічення апетиту, болі і неприємні відчуття в животі, пронос. Рідко – гостра ниркова недостатність, ерозивно-виразкові ураження, кровотечі і перфорація шлунково-кишкового тракту; шкірні висипання і свербіж алергічного характеру; тромбоцитопенія; набряки. При тривалому застосуванні можуть розвинутися безсоння, неспокій, прискорення серцебиття. Симптоми передозування парацетамолу: блідість, нудота, блювання, анорексія та абдомінальний біль. При тяжкому передозування – печінкова недостатність, яка може прогресувати у енцефалопатію. Можуть виникати порушення метаболізму глюкози та метаболічний ацидоз.

У разі виникнення будь-яких незвичних реакцій при застосуванні ТаміпулуТМ слід відмінити прийом препарату та обов‘язково звернутися до лікаря. Терапія симптоматична. Антидот парацетамолу – ацетил цистеїн.

 

Побічні ефекти. При пероральному застосуванні препарат звичайно добре переноситься, але можливі деякі побічні реакції: рідко спостерігаються алергічні реакції, епігастральний біль, розлади шлунково-кишкового тракту (печія, запор, пронос, нудота, блювання, коліки, біль у животі, відчуття здуття, метеоризм), безсоння, дратівливість, знервованість, анемія, тромбоцитопенія, агранулоцитоз, при тривалому застосуванні у високих дозах – гепатотоксична дія, підвищення активності печінкових ферментів, гепатит, панкреатит, гемолітична та апластична анемія, метгемоглобінемія, панцитопенія, нефротоксична дія,  нефротичний синдром, гіперкаліємія, гіперурикемія, азотемія, шум у вухах, нечіткість зору, тахікардія, серцева недостатність.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.

При одночасному застосуванні парацетамолу з метоклопрамідом та домперидоном можливе посилення абсорбції парацетамолу, з холестеринаміном – зниження абсорбції.

У разі довготривалого постійного застосування парацетамолу може посилюватися антикоагулянтний ефект варфарину та інших кумаринів, підвищуватися ризик виникнення кровотеч. 

Нестероїдні протизапальні засоби можуть посилювати дію антикоагулянтів, таких як варфарин, та послаблювати дію ліків, що знижують артеріальний тиск або діуретиків.

Одночасний прийом інших  нестероїдних протизапальних препаратів може призвести до збільшення побічних дій.

Кортикостероїди: можуть збільшувати ризик виникнення побічних дій у шлунково-кишковому тракті.

Прийом препарату може спричиняти підвищення концентрації літію в сироватці крові.

Одночасне застосування з метотрексатом може призвести до отруєння.

 

Термін придатності. 3 роки.

 

Умови зберігання. Зберігати в оригінальній упаковці  при температурі не вище 25 °С в недоступному для дітей місці.

 

Упаковка. По 10 капсул у блістері; 1 блістер в упаковці.

Категорія відпуску. Без рецепта.

Переглядів: 727 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz