Четвер, 2024-05-02, 8:53 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Грудень » 21 » Зубна нитка
7:40 PM
Зубна нитка
Зубна нитка

Гігієна порожнини рота на сьогоднішній день стала невід'ємним компонентом культури будь-якого сучасної людини. Адже доглядаючи за зубами щодня і правильно можна зберегти їх здоровими протягом всього життя.

Чистити зуби необхідно після кожного прийому їжі, але, на жаль, зубна щітка не завжди доступна. Тому в таких випадках єдиним вірним рішенням є використання зубної нитки.
Основна перевага зубної нитки перед усіма іншими способами очисти зубів, полягає в тому, що вона допомагає якісно очистити проміжки на стику ясен і зубів і між зубами, де залишаються залишки їжі і починаються захворювання ясен. Якщо користуватися виключно зубною щіткою, то можна очистити лише зовнішню і внутрішню лінію ясен, а зубна нитка дістає безпосередньо до порожнини кишені ясен, де, як правило, накопичується і розмножується основна кількість бактерій. Тому, саме регулярне використання зубної нитки є вагомим моментом у протистоянні зубному каменю, через якого і починається руйнування зубів.

Як відомо чисельність бактерій в роті збільшується протягом сну, тому застосовувати зубну нитку ввечері перед сном просто необхідно. Очищення зубів за допомогою зубної нитки досить простий процес. Щоб його здійснити, від мотка потрібно відірвати нитку довжиною не менше тридцяти сантиметрів і намотати її на обидва вказівних пальця, при цьому залишивши між ними трохи сантиметрів зубної нитки. Потім необхідно вставляти нитку між зубами. Бічна поверхня зуба обробляється рухами зубної нитки вперед і назад, при цьому зуб охоплюється повністю і нитка переміщується по зубу. При такій очистці біля поверхні ясен потрібно бути дуже обережними, так як різкий рух може поранити їх, а це призведе до кровоточивості.

Сьогодні на ринку є великий вибір зубних ниток: рельєфні, плетені, губчасті, круглі, плоскі, ароматизовані, фторовані. Основа будь-якої зубної нитки - сотні найтонших ниточок, які щільно перекручені між собою. Найбільш якісними вважаються зубні нитки, виготовлені з натуральних шовкових ниток. Але більш поширені вироби з штучного волокна - капрону, нейлону або ацетату. Щоб нитки зі штучного матеріалу не застрявали між зубами, їх покривають безпечним для зубів і ясен полімером.
Переглядів: 879 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Sergnuafe  
0
<a href=http://zmkshop.ru/>нзмкс</a>

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz